За нас Проекти Събития Контакти

Концерт на Нели Андреева (вокал) и Николай Пеев (класическа китара)

Сдружение „Приятели на класическата китара“ – Варна представи Концерт „Класика и фолклор” – Нели Андреева (вокал) и Николай Пеев ( класическа китара). 16 октомври (петък), 19.00 ч. зала №2 „Европа“ – Фестивален и конгресен център“ – Варна. Творческият дует Нели Андреева – Николай Пеев започва своя път през 2014 г. Идеята заложена в работата им е базирана на съчетанието между класическата музика и красотата на българския фолклор. Създават множество оригинални и обработени песни, които представят на своите концерти с огромен успех. Само за година двамата съумяват да създадат и издадат албума: „Единствена” съдържащ 11 оригинални песни, които са смесица от фолклор, поп и фюжън. Вълшебният глас на Нели звучи прекрасно и естествено в съчетание с топлия и нежен звук на класическата китара на Николай. Песните са поднесени с много вкус и качество, съчетаващи в себе си многообразието на мелодиите с фолклорно звучене и стабилната основа и инерпретация на класическата музика.

Китарен концерт на Георги Димитров и Никола Монтела

На 31 март 2017 г. от 18.30 ч. в галерия „Графит“ ще се проведе китарен концерт на Георги Димитров (София) и Никола Монтела (Италия) – лауреати в Международен конкурс за класическа китара Плевен, 2016. Събитието е част от национално турне организирано от сдружение „Изкуството до мен“ – Плевен и сдружение „Приятели на класическата китара“ – Варна. В програмата творби от: Диабели, Бариос, Брауер, Кост, Льобет, Родриго, Скарлати и други.

Концерт в памет на Любен Хараламбиев

Сдружение “Приятели на класическата китара“ – Варна организира „Концерт в памет на Любен Хараламбиев“ със специалното участие на Георги Василев (китара), Боян Дойчев (китара), Стела Динкова (китара) и Боян Бъчваров (пиано). Събитието се проведе на 30 юни 2015 г. от 19.00 ч. в Концертната зала на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна.